Картофено пюре с тиква

Вкусна гарнитура с леко сладникав сметанов вкус, която допълва всяко едно месно или рибно ястие.
И тъй като сезонът на тиквата е към своя край, затова бързам да публикувам тази на пръв поглед простичка идея.

Картофено пюре с тиква


Необходими продукти:
около 700 г картгофи
около 250 г варена или печена тиква
30-40 г краве масло
100 мл сметана
прясно мляко
сол и черен пипер на вкус

Сваряваме картофите в подсолена вода. 
Намачкваме ги с преса за картофи и пюрираме тиквата.
Смесваме картофите и тиквата. Добавяме маслото, сметаната и малко прясно мляко, така че да се получи пухкаво пюре.
Накрая подправяме с черен пипер и ако е необходимо с малко сол.
Сервираме с печено месо или риба.

Няма коментари